Om Mensendieck

Om Mensendieck

Hvad er Mensendieck?

Mensendieck er en individuel gymnastikform for begge køn i alle aldre.
Dine muskler, dit temperament og din holdning afgør, hvilke øvelser du bør lære.
Jeg udarbejder sammen med dig en analyse af dine behov, som bliver vores fælles arbejdsredskab.
Dine svage muskler styrkes og ømme og spændte muskler strækkes og afspændes.

Undervisningen foregår stille og roligt og samtidig lærer du at koordinere dit åndedræt med de enkelte gymnastiske øvelser.
Mensendieck er en funktionel gymnastikform, som gør dig i stand til at bruge kroppen anatomisk korrekt i det daglige, så led og muskler belastes minimalt og nedslidning forebygges.
Gennem det, at du lærer at bruge din krop og led anatomisk korrekt, udvikler du en naturlig bedre kropsbevidsthed, og med mulighed for større balance og harmoni i en travl hverdag.

Du kan se en lille video om hvad Mensendieck er her

Hvordan tilrettelægges undervisningen?

Undervisningen foregår som eneundervisning eller på små hold.
I træningslokalet er du omgivet af spejle som evt. afslører kroppens svage punkter og du kan hele tiden forfra, fra siden og bagfra følge dine bevægelser og musklernes arbejde.
Du lærer Mensendieck gymnastik ved at lytte til underviseren, der omhyggeligt forklarer, hvad du skal gøre. Det er dig som gør arbejdet under kyndig vejledning.

Jeg relaterer øvelserne til dine daglige bevægelser som at stå, sidde, gå, arbejdsstillinger osv. så du kan tager gymnastikken med dig døgnet rundt, i fritiden og på job, så den efterhånden bliver en del af din livsstil.
En undervisningslektion varer 30 minutter og foregår 1 gang ugentlig.