Mine kunder Siger

Per Bisgaard

Per Bisgaard

MINE RYGSMERTER FORSVINDER MED MENSENDIECK

“Jeg har døjet med iskias- og lændesmerter i mange år. Først gik jeg til kiropraktor i en årrække. Det supplerede jeg senere med styrketræning i et fitnesscenter, hvor 70% af mine rygsmerter efterhånden forsvandt. Her mobbede min fitnessinstruktør mig i sjov, fordi jeg døjede med min ryg, og sagde, at så skulle jeg prøve Mensendieck. Min første reaktion var: “Nej, det er da noget værre noget, det skal jeg da ikke”.

Da jeg endelig prøvede det af, forsvandt mine smerter i ryggen. Jeg tænkte, at det kunne da ikke passe, at det var pga. Mensendieck – jeg var nok bare blevet bedre til min fitness. Men da jeg efter lidt tid stoppede med Mensendieck, blev det værre med min ryg igen. Og sjovt nok forsvandt smerterne, da jeg atter startede.

Nu har jeg gået til Mensendieck i 10 år, hvoraf de sidste seks år har været fast en gang om ugen, samtidig med at jeg fortsat går til styrketræning. Hvis jeg døjer lidt med et bestemt sted i ryggen, fortæller jeg det til min Mensendiecklærer Bente. Så lægger hun et par øvelser ind i dagens program – og smerterne er væk igen, når jeg går derfra. Det er både fantastisk og dejligt.

Jeg anbefaler Mensendieck til alle, når jeg har mulighed for det. Jeg kommer aldrig til at stoppe med at gå til Mensendieck – så hellere droppe rødvinen eller en ferietur!”

– Per Bisgaard, elev hos Bente Holst

Lene Hejlskov

Lene Hejlskov

Jeg begyndte med Mensendieck træning hos Bente for en 7-8 år siden og har gået on, off lige siden.

Jeg er så begejstret for den individuelle trænings form og Bentes dejlige væremåde og dygtighed.

Jeg har en del udfordringer pga. fibromyalgi, hvor smerter og stivhed gør det svært, at følge med til forskellig holdtræning, derfor er den individuelle træning perfekt til mig.

Bente har med udgangspunkt i mine problemstillinger rettet op på uhensigtsmæssig stilling og skavanker og givet mig øvelser med hjem som indgår i min dagligdag.

Det har betydet at jeg har færre smerter, mindre stivhed, bedre styrke og balance og sidst men ikke mindst har jeg lært min krop godt at kende og kan mærke og se når jeg skal besøge Bente igen og rettes op og have nye øvelser.

Tak for Mensendieck og tak for dig Bente.

Jeg kan varmt anbefale alle, men især jer der har mange daglige udfordringer med skeletmuskulaturen og bevægelighed.

Hilsen Lene Hejlskov.

Smerterne i lænden forsvandt

Smerterne i lænden forsvandt

Smerterne i lænden forsvandt

Jeg blev anbefalet af min kiropraktor, at begynde til Mensendieck gymnastik, da jeg efter mine fødsler havde mange smerter i lænden.

Jeg fandt Bente og har gået der siden og det er snart 6 år siden.

I starten tænkte jeg puha, det bliver jo mere slemt med lænden, men efter ca. 1 måned vendte det hele og jeg fik det meget bedre.

Jeg har gået fast lige siden og holder jeg en lille pause mangler jeg det. Efter den halve time har jeg ny energi og ikke ondt nogen steder. Bente er super god til at spotte ens mindre stærke steder og få styr på det. Hun er altid glad og imødekommende.

Jeg kan kun sige: “kom i gang”, giv det en chance, og se den store forandring på krop og sjæl. Kroppen bliver strammet op de rigtige steder, som er svært med en anden træning.

Helle Schouboe

Rank og stærk krop

Rank og stærk krop

Rank og stærk krop

På trods af at jeg 3 gange om ugen dyrkede fitness under kyndig vejledning i fitnesscenter havde jeg for nogle år siden smerter i ryg og lænd og stigende problemer med at udføre mit job som håndværker.
For at undgå at tage medicin fik jeg flere behandlinger hos en kiropraktor, som fortalte mig om en særlig gymnastikform, som hedder Mensendieck, og som skulle være godt for at udvikle kroppens naturlige måde at blive brugt på – også på job!
Jeg har nu dyrket Mensendieck i over 5 år nu og i løbet af de første 3-6 mdr.begyndte mine rygsmerter at forsvinde og nu kan jeg både passe mit job og fortsat motionere uden smerter.
Jeg har lært, at Mensendieck er en individuel gymnastikform, der kan ændre kroppens holdning, og som kan dyrkes hjemme, når det passer ind i din hverdag.
Jeg kan varmt anbefale alle med forskellig alder og køn at dyrke Mensendieck gymnastik.
Det kan nu tydelig ses, at jeg har fået en mere rank og stærk  krop og det kan jeg selvfølgelig også selv mærke og det bliver bestemt også omtalt af arbejdskammerater og venner!
Så der kun en ting at sige til mennesker, som ønsker en smukkere kropsholdning og stærkere krop, det er at komme igang med denne gymnastikform, som et meget godt supplement til evt.andre motionsformer

Kai Davidsen

Nu kan jeg bevæge mig som før

Nu kan jeg bevæge mig som før

Nu kan jeg bevæge mig som fø

Hos Bente Holst fik jeg den træning og de øvelser inden for Mensendieck gymnastikken, som satte mig i stand til at bevæge mig som før.

For mig er Bentes timer en livslang øvelse, idet jeg her – får øvelser, der er specielt målrettet mine behov, indenfor bevægeapparatet såvel som indenfor åndedrættet, og begge del er af vital betydning, også når man er 82!

Hanne Ejsing Jørgensen

Aktiv cykelrytter fik gavn af Mensendieck

Aktiv cykelrytter fik gavn af Mensendieck

Aktiv cykelrytter fik gavn af Mensendieck

eg startede hos Bente Holst sidste år, da jeg havde set en brochure omkring Mensendieck i venteværelset hos min kiropraktor. Det skal siges at jeg var fast kunde ved min kiropraktor på det tidspunkt.

Jeg læste denne brochure om Mensendieck og tog den med hjem. Det lød meget interessant og jeg besluttede mig for at prøve det. Det har jeg bestemt ikke fortrudt den dag i dag.

Jeg er en aktiv kvindelig cykelrytter, som for 12 år siden fik konstateret en arkolyse i min lænd. Det har hindret mig i nogle år at cykle mange kilometer, og deltage i cykelløb.

Det, at starte ude ved Bente Holst til Mensendieck gymnastik, har gjort en kæmpe forskel for mig.

Diana Tvede-Jensen